Ανακοίνωση Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.

Ανακοίνωση Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.
Τελευταία ενημέρωση 29/08/2016

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Αθήνα, 29 Αυγούστου 2016
 
    Η Π.Ο.Α.Σ.Α. ανακοινώνει στα Μέλη της ότι η Ολομέλεια του Σ.τ.Ε την 13 Μαΐου 2016 δημοσίευσε την υπ. αριθμ. 1128/16 απόφασή του βάσει της οποίας κρίθηκε οριστικά η αντισυνταγματικότητα του ν.4307/14.
 
    Όπως είναι γνωστό, με την υπ’  αριθμ. 2192/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε είχε κριθεί η αντισυνταγματικότητα του ν.4093/12 βάσει του οποίου είχαν επιβληθεί για πρώτη φορά στις συντάξεις μας δυσβάσταχτες περικοπές.
 
   Στη συνέχεια και με δεδομένο ότι, η κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει την απόφαση εις το όλον όπως προσδιόριζε η παραπάνω απόφαση την εφήρμοσε μερικώς και προέβη στη θέσπιση του ν.4307/14 βάσει του οποίου ρυθμιζόταν η καταβολή του 50% των παρανόμως  παρακρατηθέντων ποσών, σε 36 μηνιαίες δόσεις.
 
    Οι συνάδελφοι μας, απόστρατοι της Ε.Α.Α.Σ. κατέθεσαν και νέα αίτηση ακύρωσης βάσει της οποίας και εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 1128/16 Απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε η οποία έκανε πλήρως αποδεκτή την αίτηση ακύρωσής μας και αναγνώρισε την αντισυνταγματικότητα και του Ν.4307/14.  
 
    Η απόφαση αυτή καθαρογράφθηκε την 18 Αυγούστου 2016. Θα προχωρήσουμε άμεσα στην επίδοση της απόφασης αυτής στους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής ʼμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την, χωρίς προσκόμματα, συμμόρφωση με το περιεχόμενο της απόφασης αυτής και την επαναφορά των συντάξεων μας στα επίπεδα προ της 1-8-2012 και την καταβολή των παρανόμως παρακρατηθέντων, τόσο για το ενδιάμεσο διάστημα όσο και για τον εφεξής χρόνο.
 
    Κατόπιν αυτού, ο καθένας συνάδελφος και επειδή η άσκηση αγωγής ή οποιασδήποτε άλλης νομικής ενέργειας  είναι ατομικό δικαίωμα, μπορεί συμβουλευόμενος τον νομικό του παραστάτη, να ενεργήσει για τα περαιτέρω.
 
    Η Π.Ο.Α.Σ.Α. πιστή στις διακηρύξεις της για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών της αγωνίζεται συνεχώς, ανεξάρτητα από κηδεμονίες και ανιδιοτελώς επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την κατ’ αρχήν συμμόρφωση της πολιτείας στις δικαστικές αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων, πριν την όποια αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου και τον απορρέοντα επανυπολογισμό των συντάξεων ΑΠΑΙΤΕΙ την αποκατάσταση της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ για το σύνολο των συναδέλφων ε. ε και ε.α των Ε.Δ & ΣΑ καθώς και των μελών των οικογενειών των εκλιπόντων συναδέλφων. 
 
    Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, ως και τα μέλη – Σύνδεσμοι μας πρέπει να παραμείνουμε στις επάλξεις, να αγωνιστούμε για να επικρατήσει το δίκαιο των αιτημάτων μας και να είμαστε σε αναμονή εν’ όψη της Δ.Ε.Θ. , προκειμένου οι κυβερνώντες να διαπιστώσουν την αποφασιστικότητα μας και να αισθανθούν την δύναμη μας. 
 
Είμαστε αποφασισμένοι να επισημάνουμε στην Συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. τις υποσχέσεις τους οι οποίες με την πάροδο του χρόνου αποδείχθηκαν αίολες και παραπλανητικές. 
 
Καλούμε προσωπικά τον κ. Πρωθυπουργό ως και τον Υπουργό Εθνικής ʼμυνας να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας και να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου.
 
 
 
Για την Π.Ο.Α.Σ.Α.
Ο Πρόεδρος
ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ