Συνάντηση νέου ΔΣ ΠΟΑΑΣΑ με Ηγεσία ΕΛ.ΑΣ. 8-7-2014

Συνάντηση νέου ΔΣ ΠΟΑΑΣΑ με Ηγεσία ΕΛ.ΑΣ. 8-7-2014
Τελευταία ενημέρωση 29/04/2015

Την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 αντιπροσωπεία  του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΑΣΑ , επισκέφθηκε εθιμοτυπικά την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Εκ μέρους της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. παρέστησαν, ο Αρχηγός Αντιστράτηγος κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ Δημήτριος, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος κ. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ Σπυρίδων, ο Επιτελάρχης Αντιστράτηγος κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Κωνσταντίνος και Υπηρεσιακοί παράγοντες. Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΑΑΣΑ, ο Πρόεδρος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ταμίας και τα μέλη Δουμεντζιάνος Γρ., Θεοδωροπούλου Βας., Χαντζάρας Νικ. και Σολδάτος Κωνσταντίνος.

Στη συνάντηση πέραν των τυπικών και μετά από παρότρυνση του κ. Αρχηγού συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τους απόστρατους.

Συγκεκριμένα: α) Η είσπραξη της εισφοράς των μελών των Συνδέσμων από το ΤΕΑΠΑΣΑ

β) Η διάθεση εν ενεργεία συναδέλφου για γραμματειακή υποστήριξη της ΠΟΑΑΣΑ.

γ) Η έκδοση νέας ταυτότητας αποστράτου από το Αρχηγείο.

δ) Η τελετή παράδοσης – παραλαβής απερχόμενου – νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΑΣΑ να λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα και να γίνει στην αίθουσα Π. Μπακογιάννης του ΥΔΤ & ΠΠ.

Στα παραπάνω ο κ. Αρχηγός  έδειξε κατανόηση και υποσχέθηκε ότι θα τα υλοποιήσει.

Επίσης από τον κ. Επιτελάρχη παρασχέθηκαν και οι παρακάτω πληροφορίες:

1)     Θα πραγματοποιηθεί αναμόρφωση των χώρων των πρώην Σχολών Αστυνομίας (στην Λεωφ. Μεσογείων), με τη δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου, Λέσχης, Βιβλιοθήκης, Μουσείου κλπ. 

2)     Υλοποιήθηκε αίτημα ώστε τα παιδιά που φοιτούν σε πόλεις μακριά από την οικογένειά τους, να μπορούν να σιτίζονται στις Λέσχες του Στρατού.

3)     Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας που έγινε αποδεκτό από τον κ. Αρχηγό, από το 2015 οι απόστρατοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές για μία εβδομάδα στις κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ. στον ʼγιο Ανδρέα Αττικής