Η ομιλία του κ. Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. στη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη 81η Δ.Ε.Θ. την 9-9-2016

Η ομιλία του κ. Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. στη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας  στη 81η Δ.Ε.Θ. την 9-9-2016
Τελευταία ενημέρωση 14/09/2016

Πραγματοποιήθηκε την  09-09-2016και ,ώρα 18.00΄στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από το άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου,η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Αποστράτων,σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν  Σύνδεσμοι-Ενώσεις Αποστράτων Σ.Α. & Ε.Δ. ,και συνάδελφοι ε.ε.  από όλες τις Αστυνομικές Ενώσεις της Χώρας , Πυροσβέστες και Λιμενικοί .
Οι συγκεντρωθένες διαδήλωσαν μεταξύ άλλων, για το συνταξιοδοτικό, το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο,τις περικοπές μισθών-συντάξεων,τα Ειδικά Μισθολόγια καθώς και την διασφάλιση της καταβολής των Κύριων και Επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης.
Στους συγκεντρωθέντες μίλησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΑΣΑ , ΠΟΑΞΙΑ , ΠΟΑΣΥ ,ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ, ΠΕΑΛΣ  της ΕΑΑΣ
Παρατίθεται η  ομιλία του κ. προέδρου της ΠΟΑΣΑ υποστράτηγου ε.α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου :
Συνάδελφοι
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ ΠΟΑΣΥ , ΠΟΑΞΙΑ , Π.Ο.Α.Σ.Α.όλοι ενωμένοι για να διαδηλώσουμε , να διαμαστυρηθούμε και να καταγγείλλουμε ταυτόχρονα την ανάλγητη Κυβερνητικλή συμπεριφορά απέναντί μας. Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αφού προεκλογικά μας υποσχέθηκε τα πάντα , τώρα με τις αποφάσεις της , μας ισοπέδωσε πλήρως. Αγνοώντας τη διαχρονική προσφορά μας στην κοινωνία , τους αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη . Μας οδηγεί στο περιθώριο και στην ανυποληψία . Αυτοί που επαγγέλονται το κοινωνικό και δίκαιο κρατος αγνοούν τις δικαστικές αποφάσεις αποφασίζοντας, με το πρόσχημα να σωθεί η Ελλάδα , την κατακρεούργησή μας
Εμείς οι απόστρατοι των Σ.Α., μαζί με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας , ως και τους συναδέλφους των Ε.Δ. , δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για την απαξιωτική απέναντί μας συμπεριφορά των Κυβερνώντων και καλούμε προσωπικά τον κ. Πρωθυπουργό ως και τον κ.ΥΕΘΑ να υλοποιήσουν άμεσα τις υποσχέσεις τους διότι σε ενάντια περίπτωση θα φανούν αφερέγγυοι και αναξιόπιστοι.
ΖΗΤΑΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ταυτόχρονα την άρση των άδικων και δυσβάστακτων Νόμων , την πιστή εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την κατάργηση του Ν. 4387/2016 με βάση τον οποίο αποσυνδέονται οι συντάξεις μας απο τους μισθούς των εν ενεργεία συναδέλφων μας , μας υπαγάγει στον Ενιαίο Φορεα Κοινωνικής Ασφάλισης ( ΕΦΚΑ ) , διαφοροποιεί τις συντάξεις χηρείας κ.α.
Συνάδελφοι χάσαμε τον Ασφαλιστικό μας Φορέα (Επικοιύρηση ) , σχεδόν χάσαμε τα μερίσματά μας , η σύνταξή μας κινδυνεύει απο την  μεταφορά μας απο το Γ.Λ.Κ. στο Ι.Κ.Α., χάσαμε την με δικαστική απόφαση κατοχυρωμένη << ιδιαιετερότητά μας >> αλλά δεν χάσαμε την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο ημών και των παιδιώ μας , διότι έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και να υπερασπιζόμεθα τα ιδανικά στα οποία όλοι μας έχουμε στρατευθεί διαχρονικά .
Εμείς θα έιμαστε παρόντες στις εξελίξεις και θα αναλάβουμε δράση αποδεικνύοντας ότι δεν έιμαστε απόμαχοι των αγώνων .
Η Κοινωνία μας χρειάζεται . Οικονομική ανέχεια , ανασφάλεια του Πολίτη και Προσφυγικό έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δυναμιτίσει την Κοινωνική Συνοχή . Απένατι σ' αυτό το εκρηκτικό μίγμα βρίσκονται τα Σ.Α. Ποιά Σ.Α. όμως ; Αυτά που η Κυβέρνηση έχει στην πλήρη απαξίωση ; Με υπηρετούντες σ' αυτά εξουθενωμένους ηθικά και υλικά ;
Για τους παραπάνω λόγους κύριοι της Κυβέρνησης θα μας βρείτε απέναντί σας . Η καθημερινή μας δράση μπορεί να επιταχύνει τις εξελίξεις και να διαμορφώσει συνθήκες δικαίωσης και αποκατάστασης .
Συνάδελφοι σας καλώ σε Ενότητα , Συμμετοχή και καθημερινό Αγώνα , ούτως ώστε να αναγκάσουμε τους Κυβερνώντες να μας σεβαστούν σεβόμενοι παράλληλα τις υποσχέσεις τους. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ