5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. Καβάλα 5-6 Ιουνίου 2004

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. Καβάλα 5-6 Ιουνίου  2004
Τελευταία ενημέρωση 17/05/2016

 Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα στις 5/6 Ιουνίου 2004, με ευθύνη του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Ηλία Κιοσσέ και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για την επιτυχή έκβαση των εργασιών.
Η εναρκτήρια τελετή έγινε, στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας. Τον αγιασμό τέλεσε, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καβάλας Φιλίππων- Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ.Προκόπιος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Καβάλας κ. Δημήτριος Χριστοφιλογιάννης, ο κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Γεώργιος Τσαλουχίδης, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, ως εκπρόσωπος του κ. Νομάρχου Θεόδ, Καλλιοντζή , ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Γεώργιος Εριφυλλίδης, ο Γενικός Διευ¬θυντής Περιφερείας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κόκκινης, ο οποίος εξεπροσώπησε τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Φώτιο Νασιάκο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Εγγλέζος, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ Καβάλας Υποστράτηγος κ. Τριανταφυλλίδης, εκπρόσωποι λοιπών Ενώσεων και Σωματείων και πλήθος κόσμου από την εκλεκτή κοινωνία της Καβάλας.
Γραπτά μηνύματα - Χαιρετισμούς προς τους Συνέδρους απέστειλαν, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Γεώργιος Βουλγαράκης και ο Βουλευτής Καβάλας κ. Γιώργος Καλαντζής.
Το Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην «Παγκοσμιοποίηση». Εισηγοΰμενος το θέμα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαος Κουτρουμπής, μεταξύ των άλλων, μετέφερε στο Συνέδριο τον φόβο που εκφράζεται από διάφορες πλευρές, μήπως μέσα από την παγκοσμιοποίηση επηρεασθείη διαφορετικότητα των εθνών και των πολιτισμών και καταλήξουμε σε μία ομογενοποίηση των πάντων, που μπορεί να αποβεί εις βάρος της προόδου και της δημιουργικής εξελίξεως. Επισήμανε δε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνείδηση του κίνδυνου και έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους, την ανάγκη διατηρήσεως της εθνικής ταυτότητας των κρατών που την απαρτίζουν και της ιδιαιτερότητας των εθνικών πολιτισμών. Και πρόσθεσε ότι για να διατηρήσουν οι λαοί τα εθνικά τους χαρακτηριστικά και να αντισταθούν στην ισοπέδωση, θα χρειασθεί να ενδυναμώσουν το εσωτερικό τους μέτωπο, να περιφρουρήσουν τις αρχές και τις αξίες που αποτελούν πηγές και βάσεις του πολιτισμού τους και να διατηρήσουν την εσωτερική, εθνική τους συνοχή.
Κύριος ομιλητής με θέμα « Η Παγκοσμιοποίηση και οι επιπτώσεις, που μπορεί να προκύψουν» προς τους συνέδρους ήταν ο Δικηγόρος Καβάλας κ. Κοσμίδης Δημήτριος.