Συνάντηση στα Γραφεία της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. είχε αντιπροσωπεία της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. 2-11-2015

Συνάντηση  στα Γραφεία της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.  είχε αντιπροσωπεία της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. 2-11-2015
Τελευταία ενημέρωση 03/11/2015

Συνάντηση  στα Γραφεία της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.  είχε την 2-11-2015  αντιπροσωπεία της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. με επικεφαλής τον πρόεδρό της Υποστράτηγο ε.α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο , τον Β΄Αντιπροεδρο Ταξίαρχο  ε.α. ΜΠΕΤΤΑ Δημήτριο και τον  Γ.Γ. Αντιστράτηγο ε.α. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗ Οδυσσέα . Απο πλευράς της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. μας υπεδέχθη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής και εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στο ΤΕΑΠΑΣΑ κ. Βασίλειος ΒΡΑΝΤΖΑΣ. 
Συζητήθηκαν α) το μέλλον του ασφαλιστικού μας φορέα, του ΤΕΑΠΑΣΑ, β)Τις δρομολογούμενες αλλαγές του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος που  αφορά όλους , εν ενεργεία και σε αποστρατεία συναδέλφους . γ) Αναφερθήκαμε στις μέχρι τώρα παραστάσεις μας στις πολιτικές ηγεσίες στο ΥΠΕΘΑ και στο Υπουργείο μας .
δ) Την ανάγκη για την άμεση διευθέτηση της εκκρεμότητας που υπάρχει με τη χορήγηση των εφάπαξ, η καταβολή των οποίων καθυστερεί από τον Αύγουστο του 2014.ε) τον καθορισμό του «αξιομάχου», ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από το εποπτεύον Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απασχολεί έντονα τους εν ενεργεία συναδέλφους ε)Το μέλλον των Επικουρικών Ταμείων,και που θα φθάσουντα επικουρικά μερίσματα .
Τέλος εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση όλων ότι έχουμε χορτάσει διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, δεν αποδεχόμαστε καμία απολύτως επιπλέον περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον έχουμε πληρώσει όλες τις συνταξιοδοτικές μας εισφορές και μάλιστα με το παραπάνω.Αποφασίστηκε όπως υπάρχει συνεχής αμφίδρομη ενημέρωση σε συνερασία και με το Σ.Ο.Δ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να είναι σε ετοιμότητα. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα απέναντι στη μονομερή εις βάρος μας αδικία και εξαθλίωσή μας.