Συνάδελφοι απόστρατοι, ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ

Συνάδελφοι απόστρατοι, ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ
Τελευταία ενημέρωση 27/05/2020

«Συνάδελφοι απόστρατοι, ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ
Βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού και η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την «ΤΡΟΪΚΑ» (συγνώμη ΘΕΣΜΟΥΣ) στήνει τον ενταφιασμό μας. Συγκεκριμένα, αποδέχεται συζήτηση για άμεση ένταξη του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ και ταυτόχρονα έχει ανασύρει από το συρτάρι το νέο μισθολόγιο που θα αποτελέσει την ταφόπλακα των συντάξεών μας (κυρίως των χαμηλόβαθμων).
Η Ομοσπονδία και εγώ προσωπικά δίνουμε καθημερινά τη μάχη μας. Η μάχη είναι άνιση διότι έχουμε πλέον απέναντί μας και τους μέχρι τώρα συμμάχους μας. (Τι ειρωνεία είναι αυτή!!! Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας στοιχισμένες πλέον πίσω από τον «εξορθολογισμό» των ειδικών μισθολογίων, λες και αυτά αποτελούν την μοναδική αιτία των οικονομικών δεινών της πατρίδας μας).
 
Κύριε Πρωθυπουργέ
Τέρμα πλέον οι παλινωδίες και τα ψέματα. Σεβαστείτε τις προεκλογικές σας υποσχέσεις απέναντί μας, τις δεσμεύσεις σας κατά την επίσκεψή σας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν και κυρίως βάλτε την υπογραφή σας στον τερματισμό της άνισης οικονομικής μεταχείρισης των ένστολων πολιτών της χώρας μας.
Είμαστε οι θεματοφύλακες της δημοκρατίας, της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής (άλλωστε δικά σας λόγια είναι αυτά) και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας αντιμετωπίζετε πλέον σύμφωνα με τη διαχρονική προσφορά μας στην Ελληνική κοινωνία».
 
Ακολουθεί άλλο ένα αγωνιστικό κάλεσμα εκ μέρους του προέδρου στις 6-8-15:
«Συνάδελφοι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας ΞΥΠΝΗΣΤΕ από το θερινό σας λήθαργο. ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ τις ζωές μας.
Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι οι κυβερνώντες, εν μέσω θέρους (ενορχηστρωμένα και διακομματικά πλέον), παίρνουν αποφάσεις σε βάρος μας και μας αντιμετωπίζουν ως έναν από τους βασικούς υπεύθυνους των συνεχόμενων λαθών που κάνουν όταν κυβερνούν.
Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απροκάλυπτα και με τον πλέον κυνικό τρόπο, αγνοώντας τις προεκλογικές εξαγγελίες της, καταπατώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα και επιδεικνύοντας μία τεράστια αναλγησία για τους υπηρετούντες ή υπηρετήσαντες στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, παίρνει μέτρα που θίγουν άμεσα την κοινωνική υπόσταση και τη διαβίωσή μας.
Ο Σεπτέμβριος που έρχεται, θα είναι εντελώς διαφορετικός, θα μας βρει με το ΤΕΑΠΑΣΑ χαμένο, τις συντάξεις μας μειωμένες και ένα νέο μισθολόγιο που, ειδικά για τους χαμηλόβαθμους, θα είναι μισθολόγιο πείνας και εξαθλίωσης.
ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ για να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατόν. ΖΗΤΑΜΕ την άμεση κινητοποίησή σας. Είμαστε ΔΥΝΑΤΟΙ και δεν το ξέρουμε. Πρέπει να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ το να μας ΣΕΒΟΝΤΑΙ αυτοί που δε σέβονται τους εαυτούς τους, τα λόγια τους και τις υποσχέσεις τους.
Τέλος, καλούμε τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να σταθεί στο ύψος της και να αποτελέσει εμπόδιο στις παράνομες και επιβαλλόμενες κυβερνητικές αποφάσεις».
 
Την Παρασκευή 07/08/2015, αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.κ. ΧΑΪΚΑΛΗ και ΡΩΜΑΝΙΑ. Όπως ανακοινώθηκε, «η συνάντηση έγινε μέσα σε κλίμα κατανόησης και παρουσία της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ Ελένης. Οι κυβερνώντες περιέγραψαν με μελανά χρώματα την πορεία των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών θεμάτων μας. Υπό την πίεση του διεθνούς «κουαρτέτου» η Κυβέρνηση παίρνει πίσω τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και εντάσσεται στη γενική διακομματική συνταγή «πονάει χέρι, κόβει χέρι». Κατόπιν τούτου, εντός του Αυγούστου, υλοποιείται η ένταξη του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Ε.Τ.Ε.Α. και το κούρεμα των συντάξεών μας.
Συνάδελφοι, η συνάντηση απέδειξε ότι για ακόμη μία φορά αποτελούμε «το πρώτο πρόβατο για σφαγή».
(…)
Συνάδελφοι, να είστε έτοιμοι για αγώνες. Μας λεηλατούν και μας περιθωριοποιούν. Κινδυνεύουν άμεσα η κοινωνική μας υπόσταση και η ζωή μας. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περάσουν τα σχέδιά τους αλλά αντίθετα, δυναμικά, να τους υπενθυμίσουμε τις προεκλογικές υποσχέσεις τους και την ηθική και νομική υποχρέωσή τους απέναντί μας.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος

Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ. ΑΣ.