Τρισάγιο στον τόπο θυσίας ( Ρέντη οδός Περικλέους) των αστυνομικών της Ομάδος ΔΙ.ΑΣ. 2011-10-3

Τρισάγιο στον τόπο θυσίας ( Ρέντη οδός Περικλέους) των αστυνομικών της Ομάδος ΔΙ.ΑΣ. 2011-10-3
Τελευταία ενημέρωση 15/03/2016

Η  Ομοσπονδία Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας, αποφάσισε και την Πέμπτη 10-3-2011 και ώρα 12.30 τέλεσε Τρισάγιο στον τόπο θυσίας ( Ρέντη οδός Περικλέους) των αστυνομικών της Ομάδος ΔΙ.ΑΣ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ Ιωάννου και ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ Γεωργίου.
Ομιλία του Προέδρου της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Νικολάου ΚΟΥΡΟΥΜΠΗ στο Τρισάγιο που τελέσθηκε την 10-3-2011 στον τόπο δολοφονίας των δύο Αστυνομικών της Ομάδος ΔΙ.ΑΣ.

Ηρωικά τέκνα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκφράζοντας τα αισθήματα και την ιερή αγανάκτηση, όλων των εν  αποστρατεία συναδέλφων, με βαριά καρδιά και άφατο ηθικό πόνο, για την βάρβαρη δολοφονία σας, προσήλθαμε στον τόπο της θυσίας σας, για να αποτίσουμε φόρο τιμής στην ανδρειοσύνη, τη γενναιότητα και στο απαράμιλλο θάρρος που επιδείξατε κατά την εκτέλεση του καθήκοντός σας.
Ήλθαμε για να ενώσουμε την προσευχή μας προς τον Ύψιστο και να Τον παρακαλέσουμε να σας εντάξει στη χωρία των Αγγέλων, διότι πέσατε επιτελούντες έργο θεάρεστο.

Η άγρια και άνανδρη δολοφονία σας, από ανθρωπόμορφα τέρατα με βάρβαρα και αιμοβόρα ένστικτα, σας στέρησε τη ζωή στο πιο όμορφο, στο πιο ελπιδοφόρο  στάδιο  της ηλικίας σας.

Ο θάνατός σας βύθισε σε βαθύ πένθος τους γονείς σας, τους συγγενείς σας και τα προσφιλή σας πρόσωπα. 

Συγκλόνισε τους συναδέλφους σας και όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προκάλεσε ανυπόκριτη και ειλικρινή συγκίνηση στους πολίτες, που  στηρίζουν την ατομική και κοινωνική τους ασφάλειά και ειρήνη στην αστυνομία και θεωρούν τον αστυνομικό, φύλακα και άγγελό τους.

Συγκίνησε τους φορείς της Πολιτείας και της κοινωνίας, αλλά ακόμη και τα μέσα ενημερώσεως, τα οποία υπό την πίεση της καθολικής οδύνης και αγανακτήσεως, της κοινής γνώμης, αφιέρωσαν διθυράμβους στη μνήμη σας και έδειξαν για πρώτη φορά την αυτονόητη οφειλόμενη  συμπόνια και αναγνώριση, προς τον αγωνιζόμενο αστυνομικό.

Αυτά όλα αφήσατε πίσω σας, πολυαγαπημένοι μας συνάδελφοι, τα οποία οφείλουμε όλοι εμείς να μη τα ξεχάσουμε την επομένη ημέρα, αλλά να  τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο και τον πιο υπεύθυνο τρόπο, μήπως και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

Εσείς πετάξατε στα ουράνια. Οι νεανικές σας ψυχές κατέλαβαν περίοπτη θέση στο πάνθεο των ηρώων της Ελληνικής Αστυνομίας, για να μείνει η μνήμη σας αιώνια.

Το παράδειγμά σας θα διδάσκει τους αστυνομικούς του σήμερα και του αύριο, θα σφυρηλατεί  τον χαρακτήρα τους,  θα τους οπλίζει με δύναμη και θέληση και θα καθοδηγεί τα βήματά τους στο δρόμο του καθήκοντος και του χρέους.  

Εμείς με την πείρα  που κουβαλάμε στη πλάτη και με τη γνώση της ιστορίας της Αστυνομίας, που έχει γραφεί με αίμα, με πόνο και με  δάκρυα, απευθύνουμε έκκληση προς όλους, προς την πολιτεία, τα κόμματα, τα μέσα ενημερώσεως, τους κοινωνικούς φορείς και ιδιαιτέρως την νεολαία της πατρίδας μας. Και τους λέμε: Προς θεού κύριοι μην πυροβολείτε την Αστυνομία. Μη χλευάζετε, μη λοιδορείτε,  μην υβρίζετε και μη βιαιοπραγείτε κατά των Αστυνομικών. Και αυτοί είναι ένα κομμάτι δικό σας. Υπάρχουν για σας. Σ’ αυτούς μπορείτε με ασφάλεια και σιγουριά να υπολογίζετε και να προσφεύγετε.
 Σκεφθείτε ότι κάθε σας ενέργεια, απέναντί σας βρίσκεται ένας Γιώργος ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ή ένας Γιάννης ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗΣ.   Αυτά τα παιδιά αυτά τα ηρωικά πλάσματα που θρηνούμε και ταυτόχρονα θαυμάζουμε και τιμούμε σήμερα.
Αιωνία τους η μνήμη  

Από το μαρτυρικό αυτό τόπο, της άγριας δολοφονίας των δύο Αστυνομικών θέλουμε να απευθυνθούμε προς όλους, προς την πολιτεία, τα κόμματα, τα μέσα ενημερώσεως, τους κοινωνικούς φορείς και ιδιαιτέρως την νεολαία της πατρίδας μας. Και να τους πούμε: Προς θεού κύριοι, μην πυροβολείτε την Αστυνομία. Μη χλευάζετε, μη λοιδορείτε,  μην υβρίζετε και μη βιαιοπραγείτε κατά των Αστυνομικών. Και αυτοί είναι ένα κομμάτι δικό σας. Υπάρχουν για σας. Σ’ αυτούς μπορείτε με ασφάλεια και σιγουριά να υπολογίζετε και να προσφεύγετε. Συμμεριστείτε τους, συμπαρασταθείτε τους. Το κέρδος θα είναι δικό σας.