8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. 2007

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. 2007
Τελευταία ενημέρωση 05/07/2023

 Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 9/10 Ιουνίου 2007. Την ευθύνη της διοργανώσεως είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ροδόπης κ. Χρήστος Μπραντζουκάκης, Αντ/γος της ΕΛ.ΑΣ. ε.α., και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι προσέφεραν σημαντικό έργο για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Η εναρκτήρια τελετή έλαβε χώρα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας Ροδόπης, την οποία παραχώρησε ο κ. Νομάρχης. Στην εκδήλωση παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ήτανο εκπρόσωπος του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Γεωργίου ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ευριπίδη ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. ʼρης ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτριος ΚΟΤΣΑΚΗΣ, του οποίου η συμβολή στην οργάνωση του Συνεδρίου ήταν σημαντική, εκπρόσωπος του Διοικητού του 4ου Σώματος Στρατού, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος κ. Μαργαρίτης ΝΤΟΜΑΖΗΣ, ως εκπρόσωπος τόσο του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα ΠΟΛΥΔΩΡΑ, όσο και του Αρχηγού του Σώματος Αντιστρατήγου κ. Αναστασίου ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ιορδάνης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αστυνομίας, και πλήθος αποστράτων.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξίαρχος της Χωροφυλακής ε.α.- Δημοσιολόγος, κ. Νικόλαο ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ, στην εισήγηση του, αναφέρθηκε στα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, που ήταν αφιερωμένο το Συνέδριο, σε σχέση με την ευθύνη της αστυνομίας, για την διασφάλιση τους.
 Κύριος ομιλητής στο Συνέδριο, με θέμα «Η Αστυνομία εγγυητής της προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη» ήταν ο κ. Βασίλειος ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ, Λέκτορας του Διεθνούς Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα συνδυάζοντας το νομικό πλαίσιο προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων, με την αστυνομική πρακτική.
(Φωτό )Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκοπής Παυλόπουλος απευθύνει χαιρετισμό στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 
8o Πανελλήνιο Συνέδριο 
 
Κομοτηνή 10 Ιουνίου   2007 
 
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 
 
Κομοτηνή   σήμερα την 10η  του μηνός  Ιουνίου  του έτους 2007, ημέρα της εβδομάδος Κυριακή και ώρα 14.00, τα μέλη του  8ου Συνεδρίου της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας μετά από εισήγηση του Προέδρου του Συνεδρίου Νικολάου Κουτρουμπή Ταξιάρχου της Χωροφυλακής ε,α, και την  διεξαγωγή συζητήσεως και ανταλλαγής απόψεων,
Ο μ ο φ ώ ν ω ς
 
Αποφάσισαν και ενέκριναν το περιεχόμενο του παρόντος ψηφίσματος το οποίο έχει ως εξής:
 
1. Αποτίουν φόρο τιμής, σε κείνους τους συναδέλφους πού έπεσαν κατά την εκτέλεση της αποστολής τους  και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τους συγγενείς  τους και τους συναδέλφους τους.
 
2. Συμμερίζονται απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους στην εκτέλεση της αποστολής τους, εκφράζουν την απόλυτη συμπαράστασή τους, στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, κάτω από δυσμενείς συνθήκες,  προκειμένου να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους όρους  τάξεως, ασφαλείας  και κοινωνικής γαλήνης και  τους συγχαίρουν για την επιτυχή αντιμετώπιση αστυνομικών θεμάτων με διεθνή σημασία και για την αποτελεσματικότητά τους στην δίωξη του οργανωμένου, αλλά και του εξαιρετικής επικινδυνότητας κοινού εγκλήματος. 
 
3. Εκφράζουν την ανησυχία τους  και καταδικάζουν την ανοίκειο, ασεβή και αντίθετο προς  κάθε έννοια πειθαρχίας, σεβασμού και στοιχειώδους ευπρεπείας, συμπεριφορά, προς την  ιεραρχία του Σώματος, ορισμένων στελεχών των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία  εκδηλώθηκε  δημοσίως, διότι εκτός των άλλων, υπονομεύει την ενότητα και την σύμπνοια  των αστυνομικών, πλήττει  το γόητρό τους  και απαξιώνει την αστυνομία γενικότερα, στα μάτια των πολιτών. 
 
4. Θεωρούν  απαράδεκτη και επικίνδυνη την πολιτική και κομματική παρέμβαση, στο εσωτερικό της αστυνομίας με οποιοδήποτε πρόσχημα. Η  πείρα του παρελθόντος  ομιλεί εύγλωττα. 
 
 5. Αναγνωρίζουν τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών και κάνουν έκκληση προς την φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, που είναι  αρμόδιες και έχουν εκ του νόμου αλλά και εκ της θέσεώς τους,  το καθήκον, να προβάλουν και να επιδιώξουν την επίλυσή τους από την Κυβέρνηση, ώστε οι αστυνομικοί να περιορισθούν, απερίσπαστοι, στο υπηρεσιακό τους καθήκον.    
 
3. Χωρίς να παραγνωρίζουν όσα η πολιτεία έπραξε για την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών  αιτημάτων των αποστράτων, ιδίως την τελευταία τριετία, είναι υποχρεωμένοι να επισημάνουν δύο βασικά  αιτήματα τα οποία δεν έχουν αντιμετωπισθεί μέχρι σήμερα καίτοι αποτελούν δεσμεύσεις της Κυβερνήσεως:
α) Να αυξηθεί ο βασικός μισθός του Ανθ/γού στα 860 Ε  με παράλληλη αναπροσαρμογή ( εκλογίκευση) της κλίμακος των συντελεστών και 
β) Να γίνει η εξαγγελθείσα κατ επανάληψη νομοθετική ρύθμιση για να αποκτήσουν δικαίωμα προσφυγής  για κρίση και αποκατάσταση των αδικηθέντων, διωχθέντων και εξαναγκασθέντων σε παραίτηση.  Θεωρούν την  ρύθμιση αυτή ως πράξη δικαιοσύνης και ισότιμης μεταχειρίσεως  όλων των περιπτώσεων.  
 
4. Εκτιμούν ιδιαιτέρως την οργάνωση, επισήμων  εκδηλώσεως προς τιμή των αποστράτων, την ημέρα των Αγίων Πάντων, που έλαβε χώρα σε όλη την Ελλάδα την 3-6-2007, συγχαίρουν τον Αρχηγό Αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη για την αποδοχή του αιτήματος της Ομοσπονδίας για την οργάνωση ενημερωτικής εκδηλώσεως, που έγινε για πρώτη φορά στην Αθήνα και εύχονται η ενέργεια αυτή να επακταθεί σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο Αστυνομικών Διευθύνσεων
 
5. Εκφράζουν την πλήρη ικανοποίησή τους προς την Ιερά Μητρόπολη  Ροδόπης , την Μουφτία Ροδόπης,  τις πολιτικές,  στρατιωτικές και λοιπές  αρχές της Κομοτηνής  και ιδιαιτέρως, προς την Νομαρχιακή και Δημοτικής Αυτοδιοίκηση και την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης  για την συμπαράστασή τους στην άψογη  οργάνωση και διεξαγωγή των εργασιών του Συνεδρίου και για την τιμητική τους παρουσία στην τελετή ενάρξεως των εργασιών. Επίσης εκφράζουν την ευαρέσκειά Πρόεδρο και  τα εκλεκτά μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ροδόπης, για την συμβολή τους στην οργάνωση του Συνεδρίου.
Τέλος ειδικότερα εκφράζουν την πλήρη ικανοποίησή τους προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα ΠΟΛΥΔΩΡΑ για το ενδιαφέρον του και την μέριμνά του  για την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας. 
7. Τέλος εξουσιοδοτούν το Προεδρείο  του Συνεδρίου να υποβάλει το παρόν προς όλους τους  αρμόδιους φορείς.
                                                   Για τα μέλη του Συνεδρίου 
 
    Ο Γραμματέας                                                                                Ο Πρόεδρος  
 
Θεόφιλος Αθανασίου                                                             Νικόλαος Κουτρουμπής 
Υποστγος ΕΛ.ΑΣ.                                                               Ταξρχος Χωροφυλακής ε.α.