ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 05/09/2014

ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 05/09/2014
Τελευταία ενημέρωση 01/08/2019


 

Αθήνα 29 Αυγούστου 2014

 

Αρ. Πρωτ.: 201/1/33στ

 

 Προς: 1) Τις Οργανώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ενέργεια και στην Αποστρατεία

 

           2)  Τις Ομοσπονδίες – Οργανώσεις Συνταξιούχων συναδέλφων των Σ.Α.

 

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

 Οι Ομοσπονδίες μας, συνεχίζοντας την αγωνιστική τους πορεία για τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων, την προσεχή Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, διοργανώνουν πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στο Λευκό Πύργο, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό της Χώρας.

 

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, εξακολουθεί να μην αφουγκράζεται τις αγωνίες μας και λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα όχι τα συμφέροντά μας, αλλά τις γενικότερες απαιτήσεις των δανειστών, που γνωρίζετε πολύ καλά και οι ίδιοι τις επιπτώσεις που προκαλούν στους  Οργανισμούς μας όσο και στην ίδια τη ζωή μας.

 

Τα προβλήματα είναι κοινά και για την αντιμετώπισή τους η ένωση των δυνάμεών μας είναι βέβαιο ότι μπορεί να επιφέρει ταχύτερα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Σε αυτήν μας την αγωνιστική προσπάθεια, σας καλούμε να δώσετε το δικό σας αγωνιστικό  «Παρών», στέλνοντας τα αναγκαία μηνύματα σε εκείνους που αρνούνται να αντιληφθούν την πραγματικότητα και χαράζουν πορεία για μας, χωρίς εμάς!

                                    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


 

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ήταν από τις μεγαλύτερες που είχαν γίνει ποτέ στη συμπρωτεύουσα, με τους συνταξιούχους να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή τη συμμετοχή τους. 
Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος και ο Ειδικός Γραμματέας ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας. Κεντρικός Ομιλητής εκ’ μέρους της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. ήταν ο ΛΑΒΔΗΣ Δημήτριος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. 
«Το καζάνι της οργής ξεχείλισε πια. Με τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους πλήττεται συνολικά η ελληνική κοινωνία με τα σοβαρότατα προβλήματα στη δημόσια παιδεία, την υγεία και την ασφάλεια. Γκρεμίζεται το κοινωνικό κράτος. Διαλύονται οι δημόσιες υπηρεσίες. Καταβαραθρώνεται η οικονομία και φτωχοποιείται ο λαός μας. Το φάσμα της ανεργίας χτυπά αλύπητα και τις δικές μας οικογένειες, καταδεικνύοντας το αδιέξοδο της πολιτικής που εφαρμόζεται δήθεν για τη σωτηρία της χώρας. Σήμερα, λοιπόν, εμείς εδώ, από αυτή τη μεγαλειώδη, ενωτική συγκέντρωση-σταθμό στα χρονικά του ένστολου συνδικαλιστικού μας κινήματος, στέλνουμε ένα και μόνο μήνυμα: Φτάνει πια, μη μας σώζετε άλλο!», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο Ψήφισμα, το οποίο καλούσε τον πρωθυπουργό να αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για όλο το προσωπικό, τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Καλούσαν επίσης τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να ασκήσουν τον προσήκοντα κοινοβουλευτικό έλεγχο προς τα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας από όλους να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους.
«Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός, ούτε θα καταστούμε όμηροι των όποιων κυβερνητικών σχεδιασμών, όταν μάλιστα καθημερινά δίνουμε μάχες, θυσιάζοντας και τη ζωή μας στο βωμό του καθήκοντος. Απαιτούμε από την Πολιτεία σεβασμό και θωράκισή μας από κάθε πλευρά, ώστε να είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός μας. Μην υπονομεύετε την ασφάλεια των συμπολιτών και της πατρίδας μας! Το μήνυμα εστάλη. Ας κοιτάξουν να το λάβουν έγκαιρα!», καταλήγει το Ψήφισμα που επιδόθηκε, με το τέλος της συγκέντρωσης και της πορείας προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προς τον υπουργό Γιώργο Ορφανό.