Συνάντηση της ΠΟΑΣΑ με τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο .

Συνάντηση της ΠΟΑΣΑ με τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Ν.Δ.   κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο .
Τελευταία ενημέρωση 31/01/2018

Σήμερα η  Π.Ο.Α.Σ.Α. πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον
 αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο
Διαβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  :

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Λαρίσης-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Π.Ο.Α.Σ.Α.:

Ισχύει η δέσμευση Κυριάκου για το 50% στους αποστράτους


«Η κυβέρνηση που κωφεύει στις εκκλήσεις της κοινωνίας για αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, που καταρρακώνουν καθημερινώς τραμπούκοι και εγκληματικά στοιχεία, κωφεύει και στα δίκαια αιτήματα των στελεχών και των αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι, πλέον, προκλητική η άρνηση συμμόρφωσής της με δικαστικές αποφάσεις, όπως αυτή για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των παρακρατηθέντων από τις περικοπές που επιβλήθηκαν στο μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ).
ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά όλων όσοι με αυταπάρνηση και συναίσθηση καθήκοντος υπηρέτησαν το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη. Δυστυχώς, επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τόσο τα εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας βιώνουν, εκτός από τις δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και την απαξίωσή τους από τους κρατούντες. Για τη ΝΔ συνιστά δέσμευση -όπως έχει τονίσει και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης- η υλοποίηση της δικαστικής απόφασης για την επιστροφή των παρακρατηθέντων. Θεωρώ, επίσης, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις προτάσεις που κατέθεσε το προεδρείο της ΠΟΑΣΑ, και οι οποίες δεν επισύρουν οικονομικό κόστος. Η υιοθέτησή τους θα αποτελέσει όχι μόνο ηθική επιβράβευση των αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και ευκαιρία αξιοποίησης της εμπειρίας τους από την Πολιτεία, που τόσα επένδυσε στην κατάρτισή τους».
Από το προεδρείο της ΠΟΑΣΑ, εκτός του αιτήματος της επιστροφής του υπόλοιπου 50% των παρακρατηθέντων, τέθηκαν επίσης:
•    Η υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και επιστροφή των παρακρατηθέντων.
•    Η επαναφορά των στρατιωτικών συντάξεων και η επανασύνδεσή τους με το μισθολόγιο των στελεχών στην ενέργεια, γιατί με το νόμο Κατρούγκαλου (Ν.4387/16) υφίστανται κατάφωρη αδικία, όπως π.χ. τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης στις συντάξεις με εργασία, καθώς τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας αποστρατεύονται αναγκαστικά σε σχετικά μικρή ηλικία.
•    Η θεσμοθέτηση της παρουσίας εκπροσώπου της ΠΟΑΣΑ ως συμβούλου, ή μέλους σε διάφορα όργανα των δράσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
•    Η δυνατότητα αξιοποίησης των αποστράτων, όπως η ανάληψη εκ μέρους απόστρατων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας της θέσης υπευθύνου ασφαλείας σε διαφόρους ζωτικούς φορείς - κρατικούς οργανισμούς.
•    Η  μέριμνα για τα ασφαλιστικά Ταμεία με ειδική αναφορά στο ΤΕΑΠΑΣΑ και το ΜΤΣ και η μέριμνα για την υγειονομική περίθαλψη.
Στη συνάντηση, κατά την οποία ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι προσβλέπει σε περαιτέρω συνεργασία με την ΠΟΑΣΑ, συμμετείχαν εκ μέρους του προεδρείου οι κ.κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, Πρόεδρος υποστράτηγος ε.α. , Γρηγόριος Αναγνώστου, μέλος - Αντιστράτηγος ε.α. επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ., Δημήτριος Μπέττας  Αντιπρόεδρος υποστράτηγος ε.α. , Οδυσσεύς Κουτσοποδιώτης, Γενικός Γραμματέας Αντιστράτηγος ε.α. , Δημήτριος Πανόπουλος, Ειδικός Γραμματέας αντιστράτηγος ε.α. , και ο Γραμματέας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.