Συνάντηση της Π.Ο.Α.Σ.Α.στη Ν.Δ. για τους παράνομα κρατουμένους στρατιωτικούς στην Τουρκία

Συνάντηση  της Π.Ο.Α.Σ.Α.στη  Ν.Δ. για τους παράνομα κρατουμένους στρατιωτικούς στην Τουρκία
Τελευταία ενημέρωση 05/07/2018

Η Ομοσπονδία μας συμμετείχε   στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή όπου ο Γενικός της Γραμματέας, βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης ʼμυνας, Βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης ενημέρωσαν    για τις ενέργειες που έχει κάνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα και ο Αρχηγός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο στρατιωτικών μας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.
Ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πώς θα ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη, αλλά και το πώς μπορούν από την μεριά τους οι Απόστρατοι με παρεμβάσεις τους στους ομολόγους τους (βετεράνους) σε διεθνή fora, αλλά και μέσω Οργανισμών του ΝΑΤΟ κι άλλων Ευρωπαϊκών Οργανισμών να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία, ώστε η γειτονική χώρα, συνεχώς εγκαλούμενη, να αναγκαστεί να απελευθερώσει τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού τα οποία κρατά παράνομα.
Η Ομοσπονδία μας εγνώρισε στους παρισταμένους ότι το θέμα το έχει διαρκως σε επικαιρότητα και μάλιστα στο 19ο Π.Σ. το αναφέρει στο εκδοθέν ψήφισμα . 
Εκ μέρους της Π.Ο.Α.Σ.Α παρευρέθησαν ο Ταμίας Αντιστράτηγος ε.α. ΤΣΙΒΙΚΗΣ Ηλίας , τα μέλη του Δ.Σ. Αστυνομικός Διευθυντής ε.α. και νομικός Σύμβουλος ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας , η Υ/Β ε.α. ΤΕΝΤΕ Παναγιωτα ,η Πανελλήνιος Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος  και εκπρόσωποι των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ , ΕΑΑΑ .