Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ
Τελευταία ενημέρωση 13/05/2016

Την 4-5-2016 πραγματοποιήθηκε   συνάντηση της  Ομοσπονδίας μας  με τον Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Γιώργο Κατρούγκαλο.  Συμμετείχε ο Πρόεδρος Υποστράτηγος ε.α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Ευάγγελος,  ο Β΄ Αντιπρόεδρος ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος καθώς και ο Αντιστράτηγος ε.α. ΖΩΓΡΑΦΟΣ  Νικόλαος. 
Στη  συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά σε ζητήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα αιτημάτων των αστυνομικών στην ενέργεια και αποστρατεία. Ειδικότερα αναφερθήκαμε στο υπό ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στο Εθνικό Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλειας (Ε.ΣΥ.Κ.Α.) και στη  μη εκπροσώπηση στην ολομέλεια του Συμβουλίου των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Σ.Α. και Ε.Δ., στον  Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), στην ένταξη του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Ε.Τ.Ε.Α. και στα λειτουργικά προβλήματα, πέρα των άλλων,   που έχουν δημιουργηθεί με την οργανωτική δομή του νέου ταμείου  και τη διάθεση του Αστυνομικού Προσωπικού.
Επίσης έγινε αναφορά  στα προβλήματα που ανακύπτουν από τη ψήφιση του νέου νόμου για  τους εν αποστρατεία συναδέλφους που εργάζονται. 
Στον Υπουργό παραδώσαμε σχετικό υπόμνημα με προτάσεις-βελτιώσεις στα θέματα που θέσαμε και μας απασχολούν.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του νέου νόμου που είναι, ενιαίοι κανόνες σύνταξης για όλους, ήταν επιφυλακτικός σε όποια αλλαγή έχει δημοσιονομικό  κόστος διαρκούσης της διαπραγμάτευσης , μας απέκλεισε, προς το παρόν, να καταβληθεί το υπόλοιπο 50% που δικαιούνται τα στελέχη των Σ.Α. και Ε.Δ. με βάση όσα προβλέπει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού στο κόστος είναι αδύνατο να ανταποκριθούν τα δημοσιονομικά της χώρας και ήταν θετικός στην εκπροσώπησή μας τόσο στο Ε.ΣΥ.Κ.Α. όσο και στο Ε.Τ.Ε.Α. 
Συνάδελφοι η Ομοσπονδία μας παρούσα στα γεγονότα, με τις παρεμβάσεις και τις συναντήσεις, θέτει τα ζητήματα  που  απασχολούν τον κλάδο μας  στους αρμόδιους πολιτειακούς παράγοντες  προσπαθώντας για τη λύση τους.
Είμαστε παρόντες, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.