Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Σ.Α. την 22-2-2017

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Σ.Α. την 22-2-2017
Τελευταία ενημέρωση 24/02/2017

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 17.00 στην πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας - Ελληνικής Αστυνομίας , Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής . Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης απηύθυναν χαιρετισμό οι εκπρόσωποι των κομμάτων , της Δημοκρατικής Συμπαράταξηςο κ.ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ Παύλος , το Κ.Κ.Ε χαιρέτησε με εκπρόσωπό του , απο την Λαική Ενότητα ο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Τάσος , απο το ΠΑΜΕ ο κ.ΠΕΡΡΗΣ , απο την Διεθνή Ένωση Ευρωπαικών Σωματείων ο πρόεδρος και εκπρόσωπος της Κυπριακής ένωσης Αστυνομικών κ.Ανδρέας ΣΥΜΕΩΝ . Τέλος μίλησαν οι Προεδροι των εν ενεργεία συνδικαλιστικών Ενώσεων της Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) κ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ , της Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)  κ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ , απο την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ)ο κ. ΣΑΙΤΑΚΗΣ, απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ)ο κ. ΚΗΡΑΚΗΣ, απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) ο κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ , απο την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) ο κ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, και ο Πρόεδρός μας ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος εκ μέρους της Π.Ο.Α.Σ.Α.  Ο αριθμός των συγκεντρωθέντων εν ενεργεία και αποστρατεία ήταν μεγάλος  και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους υπουργούς .Συνάδελφοι μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί , ενωμένοι,  τότε θα επιτύχουμε τους στόχους μας . Η υπομονή μας εξαντλήθηκε .

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΑΣΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 22-02-2017
 
Εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι, 
 
οι απόστρατοι είναι εδώ ψυχή τε και σώματι και αγωνίζονται μαζί σας για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων σας, αιτημάτων που διαχρονικά ήταν και δικά μας.
 
Η Συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον νόμο 4387/16 ( τον περιβόητο Ν. Κατρούγκαλου ) έκοψε τον ομφάλιο  λώρο που ένωνε διαχρονικά τις κοινές καταβολές μας, τις κοινές ανησυχίες μας και τους κοινούς αγώνες μας. Σήμερα όμως είμαστε εδώ γιατί αισθανόμαστε ότι όχι μόνο δεν έχει κοπεί αυτός ο δεσμός αίματος ανάμεσά μας αλλά οι αλλεπάλληλες κυβερνητικές ανάλγητες συμπεριφορές απέναντι μας τον έχουν κάνει πιο δυνατό.
 
Καλούμε προσωπικά τον κύριο Πρωθυπουργό ως και τον κύριο Υπουργό Εθνικής ʼμυνας, οι οποίοι ακροβατούν στα όρια της πολιτικής υποκρισίας, της αφερεγγυότητας και αναξιοπιστίας, να υλοποιήσουν άμεσα τις προεκλογικές ως και μετεκλογικές υποσχέσεις τους απέναντι μας διότι σε ενάντια περίπτωση θα μας βρουν δυναμικά απέναντι τους.
 
Θα γίνουμε μπροστάρηδες, με το δικαίωμα που μας δίνει η διαχρονική αποδοχή και προσφορά μας στην κοινωνία, ενός αγώνα ανόρθωσης της αξιοπρέπειας και του κύρους των πολιτών ως και των πολιτικών μας ενάντια στην υποτέλεια, στον ενδοτισμό και στην ξενοκίνητη και επιβαλλόμενη οικονομική σκλαβιά.
 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ Η ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ Η ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ
 
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ