Συνάντηση με ΠΟΑΞΙΑ - ΠΟΑΣΥ 30-4-2013

Συνάντηση με ΠΟΑΞΙΑ - ΠΟΑΣΥ 30-4-2013
Τελευταία ενημέρωση 29/04/2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΠΟΑΑΣΑ - ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΑΣΥ


 

Τη Μεγάλη Τρίτη (30-04-2013) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, κοινή συνάντηση των προεδρείων  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ) και του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών με τις Ομοσπονδίες των εν ενεργεία συναδέλφων (ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ), όπου εξετάστηκαν τα κοινά σημεία συνδικαλιστικής δράσης, ενόψει της κατάρτισης νέου μισθολογίου και των εξελίξεων στα ασφαλιστικά θέματα.

    Ειδικότερα αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα η εκπροσώπησή μας στην επιτροπή που συστήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για το υπό εκπόνηση νέο μισθολόγιο, καθώς επίσης να υπάρξει συνάντηση με αντιπροσώπους των αποστράτων που συμμετέχουν στην αντίστοιχη επιτροπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις.    

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ΤΕΑΠΑΣΑ και ενόψει της ανασυγκρότησης του Διοικητικού του Συμβουλίου μετά την υπαγωγή του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να ζητηθεί η συμμετοχή σε αυτό εκπροσώπου των αποστράτων και όχι να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς της εναλλαγής εκπροσώπου ανά έτος με εκπρόσωπο από το Πυροσβεστικό Σώμα. Αντίστοιχη εκπροσώπηση φρονούμε ότι πρέπει να καθιερωθεί και για την ορθότερη λειτουργία του ΜΤΣ.    

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι αναζήτησης νέων πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ συζητήθηκαν και νέες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν με στόχο την ίδρυση λεσχών και πρατηρίων ώστε να ανακουφιστεί η αστυνομική οικογένεια από τις συνέπειες της κρίσης.     Τέλος, αποφασίστηκε η κοινή συμπόρευση στους αγώνες και σε όποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επιβάλλεται να γίνουν προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα περαιτέρω μείωσης των εισοδημάτων μας και προστασίας του βιοτικού μας επιπέδου, που άγγιξε, αν δεν έχει κιόλας ξεπεράσει τα όρια της φτώχειας.