Η Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.είχε συνάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία 9-12-2014

Η Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.είχε συνάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία 9-12-2014
Τελευταία ενημέρωση 23/07/2019

Την Τρίτη 09-12-2014, η Ομοσπονδία μας με τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τον Ειδικό Γραμματέα είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς, ο συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσος Μαυρόπουλος και μέλη του τμήματος. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της επίτευξης των στόχων μας που είναι η περεταίρω βελτίωση της αναγνωσιμότητας της, η συμμετοχή της στα κοινωνικά δρώμενα και η προάσπιση των συμφερόντων των μελών της και όλων των εν αποστρατεία συναδέλφων γενικά.

Η Ομοσπονδία μας κατέθεσε τις προτάσεις της και δήλωσε την αντίθεση της στην επιχειρούμενη ενσωμάτωση του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ ή την ίδρυση επαγγελματικού ταμείου. Πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου ταμείου σωμάτων ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και δήλωσε ότι η αστυνομία ως θεσμός πρέπει να μείνει έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η Ομοσπονδία μας περιέγραψε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εν αποστρατεία συνάδελφοι και καταγγείλαμε την επικοινωνιακή διαχείριση της απόφασης του ΣτΕ από την κυβέρνηση, που ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και τους βάζει απέναντι στην κοινωνία, αφού παρουσιάζει μια πλασματική εικόνα οικονομικής μας αποκατάστασης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι, οι θέσεις του κόμματος για την απόφαση του ΣτΕ είναι αυτές που εκφράστηκαν στο Κοινοβούλιο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή της και η ψήφος “παρών” ήταν για τη μεθόδευση της κυβέρνησης να υλοποιήσει μόνο το 50%. Η πρόταση για 6μηνη αναστολή της εφαρμογής του νόμου για ίδρυση επαγγελματικών ταμείων, βρίσκει σύμφωνο το ΣΥΡΙΖΑ και εξετάζεται από τα αρμόδια τμήματα, η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός ενιαίου ταμείου ΕΔ-ΣΑ, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αφού αναφέρθηκε σε κεντρικά σημεία του προγράμματος του για την ΕΛ.ΑΣ. και τη διασφάλιση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, εξέφρασε την αντίθεσή της για τη χρησιμοποίηση της αστυνομίας στη διαρκώς εντεινόμενη καταστολή, την ανοχή της κυβέρνησης στον έλεγχο των αυξανόμενων περιστατικών υπέρμετρης βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος διαδηλωτών, η οποία ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές και τόνισε ότι πέρα από τις διαταγές που δίνονται για την άγρια καταστολή υπάρχει και η ατομική ευθύνη του κάθε αστυνομικού για τη συμπεριφορά του απέναντι στους πολίτες. Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα στηρίξει, μέσα και έξω από τη Βουλή, την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.