Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου για την Αστυνομία το 1821-1830

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου για την Αστυνομία το 1821-1830
Τελευταία ενημέρωση 31/03/2022

Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής), την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:30, από το  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργανώθηκε η  εκδήλωση για την παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας και του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, με τίτλο: «Αναζητώντας τον ένοχο και επιβάλλοντας την  τάξη. Η Αστυνομία σε αναζήτηση ρόλου τα χρόνια του αγώνα της ανεξαρτησίας (1821-1830)».
     Στην εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, μίλησαν, ο ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης, ο Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ο Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Χρήστου, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΟ.Κ.Ε.Α. και ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου, ο οποίος ανέγνωσε αποσπάσματα από τον αφιερωματικό τόμο. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα. Χαιρετισμό απηύθυναν  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος  Μιχαήλ Καραμαλάκης.
Παρέστησαν ακόμα   ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ο Γ. Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γ. Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής και επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης  ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.), Γεράσιμος Καραμπελιάς και τα μέλη του ΠΟ.Κ.Ε.Α., σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, Ευσέβιος, ο επίτιμος Υπαρχηγός, Αντιστράτηγο ε.α.  Γρηγόριος Αναγνώστου και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ανδρέας Δασκαλάκης, οι επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας,  ο Γ. Επιθεωρητής Αστυνομίας Β. Ελλάδας, Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Προϊστ. Επιτελείου του Α.Ε.Α., Αντιστράτηγο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γ. Επιθεωρητής Αστυνομίας Ν. Ελλάδος, Αντιστράτηγο Γεώργιος Γιάννινας,  πανεπιστημιακοί, Πρόεδροι και εκπρόσωποι εν ενεργεία και αποστρατεία συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο Διευθυντής της Διευθυνσης Ιστορίας του Α,Ε,Α, Αστυν Β΄. Φώτιος Γιαννακόπουλος και πολλοί άλλοι. Την  ΠΟΑΣΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος αυτής  Ευάγγελος Χριστακόπουλοςυποστράτηγος ε.α. και ο ΓΓ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς Αντιστράτηγος ε.α. Ο πρόεδρος του Σ.Α.Σ.Α. Νοτιοανατολικής Αττικής ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ Δημήτριος , ο πρόεδρος του Συνδέσμου Α.Σ.Α. Ηλιούπολης ΜΗΤΣΗΣ  Δ. υποστράτηγος ε.α. και εκπρόσωποι εν ενεργεία συνδικαλιστικών οργανώσεων.